Oferte cazare Pensiune Belvedere Transfagarasan

Oferte cazare

Vizitati pagina de oferte ale

Pensiunii Belvedere.

Tarife Pensiune  Belvedere Corbeni

Tarife pensiune

Camera dubla:  200 lei/ noapte 
Camera tripla:   250 lei/ noapte
Suita:                 350 lei/ noapte
Camera 4 loc.:   300 lei/ noapte

Atractii turistice

Defileul Argesului

Cheile Argesului sunt formate de-a lungul raului cu acelasi nume si se desfasoara in aval de barajul Vidraru, pe o lungime de peste 2.5 km, pana in satul Capataneni.

Barajul si Lacul Vidraru

Lucrarile de constructiie pentru baraj si ale hidrocentralei Vidraru au inceput in anul 1960, acestea au fost finalizate dupa cinci ani si jumatate, punerea in functiune realizandu-se in anul 1966. La momentul inaugurarii, barajul era al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare. Barajul din beton are o dubla curbura cu o inaltime de 166 metri, o lungime de 307 metri, fiind traversat de noua galerii orizontale interioare in care se gasesc amplasate aparate de masura si control. Este o constructiie zvelta ce are 6 metri grosime la partea superioara si 25 metri la baza, se sprijina pe versantiii muntiilor Pleasa si Vidraru.

http://energie.gov.ro/hidrocentrala-si-barajul-vidraru-50-de-ani-de-la-inaugurare/

Lacul de acumulare are un volum de apa total de 465 de milioane de metri cubi, o suprafata de 870 de hectare, o lungime de 14 kilometri, o circumferinta de 28 km, iar adancimea apei este de 155 m langa baraj.

Transfagarasanul

Drumul National 7C (Transfagarasanul) leaga Transilvania de Muntenia, traverseaza cel mai inalt lant muntos din Romania, Muntii Fagaras, ajungand la altitudinea maxima de 2042 metri la Balea Lac. Lucrarile pentru realizarea drumului au inceput in martie 1970, deschiderea oficiala avand loc in septembrie 1974. Pensiunea se afla la 5 km de intrarea in defileul Argesului, punctul de inceput al spectaculosului traseul al Transfagarasanului.

Drumetii M-tii. Fagaras

In zona muntilor Fagaras exista trasee montane, unele dintre cele mai frumoase din tara, varianta perfecta de a-ti petrece timpul in aer liber. Pentru a te bucura, insa, de tot ce iti poate oferi natura, trebuie sa ti cont de niste reguli cand vine vorba de felul in care te pregatesti de drum sau de modul in care trebuie sa te comporti pe parcurs, chiar daca esti experimentat sau incepator. 

Linkuri utile:

https://muntii-nostri.ro/ro/trasee/

https://www.carpati.org/trasee_muntii/fagarasului-18/

http://agturism.ro/

Cetatea Poienari (secolul XV)

Este situata la 5 km de Pensiune, pe varful muntelui Cetatuia la intrarea in Defileul Argesului, iar pentru a ajunge la aceasta trebuie parcurs un traseu cu 1480 de trepte, pana la altitudinea de 850 m. Cetatea este atribuita de traditie domnitorului Vlad TIepes si a fost inaltata ca loc de refugiu.

Manastirea Curtea de Arges (secolul XVI)

Catedrala episcopala, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectura din Tara Romaneasca, a fost construita intre 1515-1517 de Neagoe Basarab. In timpul domniei regelui Carol I, catedrala a fost transformata in necropola pentru familia regala a Romaniei. In afara de mormintele regale, la Manastirea Curtea de Arges se afla si moastele sfintei Filofteia.

Manastirea Curtea de Arges este situata la o distantia de 20 km de Pensiune, in orasul Curtea de Arges.

 

https://visitcurteadearges.ro

Biserica Domneasca (secolul XIV)

Constructia acesteia a fost inceputa in vremea lui Basarab I si terminata in anul 1352, in vremea lui Nicolae Alexandru, fiind conceputa ca edificiu de cult si loc de mormant pentru domnitori. Este unul din cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii romanesti medievale, fiind cea mai veche ctitorie voievodala din Tara Romaneasca. Arhitectura bisericii este de tip bizantin, planul bisericii apartine tipului "cruce greaca inscrisa", varianta constantinopolitana, incheiata cu trei abside la rasarit.

Biserica Domneasca este situata la o distantia de 23 km de Pensiune, in orasul Curtea de Arges.

 

https://visitcurteadearges.ro

Fantana Mesterului Manole

Fantana este in parcul cu acelasi nume de pe bulevardul Eroilor. Legenda spune ca arata locul unde s-a stins din viatia mesterul Manole, iscusitul constructor, pe care, pentru a nu mai face o biserica la fel de frumoasa, Neagoe Voda l-a lasat pe acoperis laolalta cu ceilaltii „noua mesteri mari, calfe si zidari”, poruncind sa se darame schelele. Faurindu-si aripi din sindrila, Manole a incercat sa-şi ia zborul, pe locul unde a cazut, caci incercarea i-a fost nereusita, a iesit izvorul cu apa limpede, peste care s-a construit fantana de astazi.

 

https://visitcurteadearges.ro

Muzeul Municipal Curtea de Arges

Muzeul Municipal Curtea de Arges este situat langa Biserica Domneasca, in centrul orasului, intr-o cladire monument istoric, datand din anul 1896, exponatele ce se regasesc aici releva istoria de secole a primei capitale a Tarii Romanesti – Curtea de Arges.

 

https://visitcurteadearges.ro

Biserica Olari (secolul XVII)

Biserica Olari are hramul Adormirea Maicii Domnului si a fost construita, conform pisaniei de la 1869, in anul 1300. In anul 1687 biserica a fost refacuta de monahia Salomia, fiind restaurata si zugravita in 1869. Biserica olarilor este unicat in aceasta parte a tarii prin prezentarea mortii pe peretele de est al bisericii.